Start arrow Kalender
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 4 gasten online

 
Maand weergave
Maand weergave
Lijst weergave
Lijst weergave
Week weergave
Week weergave
Dag weergave
Dag weergave
Categorie weergave
Categorie weergave
Zoeken
Zoeken

Event: 'Geboorte Johannes De Doper'

Kerkelijke Feestdagen
Kerkelijke Feestdagen door het jaar.
Datum: Maandag, Juni 24, 2019 At 08:00
Tijdsduur: Hele dag
Herhaal event: Elk jaar
Contact informatie:
E-mail:

Johannes de Doper (ook Jan de Doper of Jan-Baptist, in de islam Jahja; ca. 7 v.Chr. - ca. 29) was een joods profeet die tot omstreeks het jaar 30 in de provincie Judea in Palestina predikte. Hij was de neef van Maria. De heilige Elisabet, zijn moeder, was de tante van Jezus Christus. Johannes de Doper komt zowel in het Evangelie als in de Koran voor.
Zijn afkomst, optreden en status (profeet) staan vermeld in de vier evangeliën in de Bijbel (Nieuwe Testament). Volgens deze evangeliën was Johannes de enige zoon van de priester Zacharias en zijn vrouw Elisabeth.
Johannes verkondigde de boodschap van bekering en verlossing van alle zonden door de doop. Hij had veel volgelingen en veel mensen lieten zich door hem in de Jordaan dopen. Hij leidde een ascetisch bestaan in de woestijn, ging slechts gekleed in een kameelharen mantel en voedde zich met sprinkhanen en wilde honing.
Tijdens een van zijn doopsessies kwam Jezus naar hem toe, die zich door hem liet dopen. Bij deze gebeurtenis zou de Heilige Geest als een duif op Jezus' hoofd zijn neergedaald.
Johannes berispte Herodes Antipas, de viervorst van Galilea, omdat Herodes Antipas een affaire zou hebben met Herodias, de vrouw van zijn broer Herodes Filippus (Luc. 6:27). Herodes zette hem daarom in de gevangenis, maar hij achtte Johannes hoog en mocht zijn leer graag horen. Enige tijd later werd hij echter door Herodias gedwongen Johannes te onthoofden. Volgens Flavius Josephus werd Johannes ter dood gebracht in het fort Machaerus in Perea. Het feest van Sint-Jan´s Onthoofding wordt gevierd op 29 augustus.


Doorzoek de kalender

Mogelijk gemaakt door ExtCalendar 2


© 2019 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.