Start arrow Kalender
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 2 gasten online

 
Maand weergave
Maand weergave
Lijst weergave
Lijst weergave
Week weergave
Week weergave
Dag weergave
Dag weergave
Categorie weergave
Categorie weergave
Zoeken
Zoeken

Event: 'Heilige Maagd Maria Van De Berg Karmel'

Kerkelijke Feestdagen
Kerkelijke Feestdagen door het jaar.
Datum: Dinsdag, Juli 16, 2019 At 08:00
Tijdsduur: Hele dag
Herhaal event: Elk jaar
Contact informatie:
E-mail:

Het feest van de Heilige Maagd Maria van de berg Karmel valt op 16 juli.

De berg Karmel in het Heilig Land wordt in de Bijbel genoemd als de plek waar Elia streed tegen de profeten van de afgod Baäl.

In de twaalfde eeuw lieten kluizenaars zich door het geloof van de profeet Elia inspireren en vestigden zich op de berg Karmel, onder bescherming van de Heilige Maagd. Zij legden de basis voor de latere ordes van de karmelieten en karmelietessen.

De heilige karmeliet Simon Stock kreeg op 16 juli 1251 in Cambridge een verschijning van de Heilige Maagd Maria. Zij gaf hem een scapulier.

In 1386 werd de 16e juli voor de karmelieten een belangrijke feestdag. Sinds 1726 staat deze vrije gedachtenis op de liturgische kalender van de gehele Katholieke Kerk.

Op die dag gedenkt en viert de Rooms-Katholieke Kerk de Mariaverschijning aan Sint Simon Stock (ca. 1165-1265). Deze ziener was lid van de Karmelieten, een religieuze orde genoemd naar de bijbelse berg Karmel.

Simon Stock
De heilige karmeliet Simon Stock zou op 16 juli 1251 in Cambridge een verschijning van de Heilige Maagd Maria hebben gehad. De Moeder Gods gaf hem een zogeheten scapulier (zie prent rechts), een schouderkleed van een kloosterhabijt. Maria beloofde Simon dat iedereen die dit religieuze kleed zou dragen, uit het Vagevuur gered zou worden. Later mocht het schouderkleed vervangen worden door twee lapjes stof. In 1386 werd de 16e juli voor de karmelieten een belangrijke feestdag. Pas sinds 1726 staat deze gedachtenis op de liturgische kalender van de gehele RK-Kerk.[B]


Doorzoek de kalender

Mogelijk gemaakt door ExtCalendar 2


© 2019 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.