Start arrow Bedevaart impressies arrow Parijs, Frankrijk
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 1 gast online
Parijs, Frankrijk PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Parijs, Frankrijk
Pagina 2
Pagina 3
 kapel.jpg
 
 
Op 2 mei 1806 wordt de Franse Catharina Labouré geboren in Fain-les-Moutiers. Haar ouders waren van boeren afkomst en ze had in totaal nog 8 andere broers en zussen. Haar moeder stierf vroeg, dus moest ze meehelpen in de huishouding. Iedere dag ging ze echter naar de ochtend mis, vrijdags en zaterdags vastte ze.
Bij het naderen van haar negentiende jaar bevestigt een vreemde droom de ware zin van haar leven: ze denkt dat ze aan het biddden is in de kerk van Fain. Een oude priester bekleed met heilige gewaden doet de Mis aan het altaar. Na de ceremonie keert hij zich om en geeft haar een teken om naderbij te komen. Catharina vlucht verschrikt weg....
Maar de droom gaat door. Zij bevindt zich nu aan het hoofdeinde van het bed van een zieke. De oude priester is er ook.
Hij spreekt haar aan en zegt: het is goed om zieken te verzorgen. U ontvlucht mij nu, maar eens zult U gelukkig zijn om naar mij toe te komen. God heeft zijn plannen met U! Vergeet dit niet.
Op 21 april 1830 ging zij door de grote poort van het Moederhuis van de Dochters der Liefde,
140 Rue du Bac, Parijs om haar vormingstijd te beginnen. "Heer, hier ben ik".

Eerste verschijning in de nacht van 18 op 19 juli 1830.
Tegen half twaalf hoor ik mijn naam roepen. Ik keek in de richting waar ik de stem vandaan hoorde komen, ik trok het gordijn weg: ik zie een kind van vier à vijf jaar in het wit gekleed, dat me zegt: "Kom naar de kapel, de heilige Maagd wacht op U." Onmiddellijk denk ik: "Maar men zal mij horen. Het kind antwoorde: "Wees kalm, het is half twaalf, iedereen slaapt, kom, ik wacht op U". Ik kleedde mij haastig aan en ging naar de kapel. Ik ben de kapel binnengegaan, de deur ging open toen het kind die nauwelijks met de vinger had aangeraakt. De kaarsen branden als bij de Nachtmis. Ik zag echter de Heilige Maagd niet.
 
 
 beeld2.jpg
 Het beeld op het hoofdaltaar van de kapel in Rue du Bac, Parijs.
 

 
< Vorige

© 2019 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.