Start arrow Bedevaart impressies arrow Fatima, Portugal
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 1 gast online
Fatima, Portugal PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Fatima, Portugal
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
 
 fat_kapel1.jpg
 Op de verschijningsplaats staat nu een kapel.
 
 
Op 13 augustus konden de kinderen niet op de verschijningsplaats aanwezig zijn. De lokale magistraten maakten dit onmogelijk omdat ze de kinderen niet wilden geloven. Ondanks dreigementen dat ze in de kokende olie zouden worden gestopt, hielden de kinderen vol dat de verschijningen echt waren. Teleurgesteld omdat ze niet op de afgesporken plaats waren geweest gingen de kinderen met hun kudde naar een kleine helling. Plotseling vescheen Onze Lieve Vrouw en vroeg hun om een kapel op de verschijningsplaats te bouwen. Ook vroeg ze om veel, heel veel, te bidden en offers te brengen voor de zondaars, want zovele zielen gaan naar de hel. Vanaf dit moment dachten de kinderen aan niets anders.

13 september. Ondanks dat de overheden probeerden deze 'farce' te stoppen stroomden er toch 25.000 mensen bijeen. Onze Lieve Vrouw bevestigde nogmaals het komende wonder en vroeg weer voor een voortdurend bidden om een einde aan de oorlog te bekomen.

13 oktober 1917. Die dag waren er zo'n 70.000 mensen bijeen van allerlei slag. Iedereen was nat van de regen. Toen Maria verscheen vroeg ze opnieuw om een kapel te bouwen op die plaats,
ter ere van Onze Lieve Vrouw van de rozenkrans. Toen ze wegging opende ze haar handen en het licht dat uit haar handen scheen reflecteerde in de zon. De zon leek nu op een doffe plak zilver, hij scheen niet fel in de ogen. Kort daarna begon de zon te trillen en ongeloofelijke bewegingen te maken. Hij leek als het ware te 'dansen'. Daarna stopte de bewegingen om vervolgens weer gewoon verder te 'dansen'. Iedereen keek vol angst toe. Plotseling leek het alsof de zon op de aarde zou vallen en velen vielen van schrik op de grond. Eindelijk stopte de zon en stond terug op z'n normale plaats. Al degene die op de grond waren gevallen en doordrenkt van de regen waren plotseling kompleet droog. De verschijningen waren tot een eind gekomen.
 
 
 fat_versch1.jpg
 De plaats van de verschijning op 13 augustus 1917.
 
 
 fat_proc1.jpg
Tijdens de processie op 13 mei (1999) werd het beeld van Onze Lieve Vrouw van de rozenkrans over het plein rondgedragen.
 

 
< Vorige   Volgende >

© 2018 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.