Start arrow Bedevaart impressies arrow Fatima, Portugal
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 2 gasten online
Fatima, Portugal PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Fatima, Portugal
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
 
 fat_huis1.jpg
 Het huisje waar de herderskinderen Francisco en Jacinta woonden.
 
 
 fat_huis2.jpg
 De kamer waar Francisco is gestorven.
 
 
Op 13 mei 1917 gingen de drie kinderen na de H. Mis met hun kudde naar een weide in een dichtbij gelegen dal. Plotseling zagen ze een bliksemflits en besloten dat het beter was om naar huis terug te gaan. Ze snelden de helling af naar een weggetje, maar halverwege bij een eik, zagen ze een dame geheel in het wit gekleed. Ze vroegen waar de dame vandaan kwam. En deze antwoorde: "Uit de Hemel". Lucia vroeg wat ze van hun wilde? De dame vroeg hun of ze de komende zes maanden, elke keer op de dertiende daar aanwezig wilden zijn, op dezelfde tijd. Verder vroeg ze nog of ze zichzelf aan God wilden offeren en het lijden dat hij hun gaf op zich wilden nemen. "Ja, dat willen we" antwoorde Lucia hierop plechtig. Onze Lieve Vrouw vroeg of ze elke dag de rozenkrans wilden bidden voor vrede in de wereld en een einde aan de oorlog.

13 juni kwam Onze Lieve Vrouw terug. Ze beloofde Francisco en Jacinta spoedig mee te nemen naar de hemel.  Tegen Lucia vertelde ze dat ze langer moest blijven, want Jezus wou via haar aan de wereld bekend maken dat Maria verschenen is opdat ze bemind zou worden.

13 juli. Ook deze keer was de boodschap dat ze elke dag de rozenkrans moesten bidden voor vrede en een eind aan de oorlog. Opdat door het bidden, zondaren zich zouden bekeren en eerherstel gebracht zou worden aan het onbevlekte Hart van Maria. Ze vertelde ook dat in oktober een groot wonder zou gebeuren. Daarna liet ze de kinderen een visioen van de hel zien. Met daarin de zielen van de demonen en de verdoemde zondaars. En ze vroeg om ze te redden door de hele wereld aan haar Onbevlekt Hart toe te wijden.
 

 
< Vorige   Volgende >

© 2018 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.