Start arrow Bedevaart impressies arrow Fatima, Portugal
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 2 gasten online
Fatima, Portugal PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Fatima, Portugal
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
 fatima.jpg
 
In de lente van 1916 begonnen de eerste gebeurtenissen in Fatima. Op een regenachtige dag verscheen een engel aan drie herderskinderen, Lucia (de oudste, geboren op 22 maart 1907),
haar neefje Francisco (geboren op 11 juni 1908) en Jacinta (Francisco's zusje, geboren op
11 maart 1910). Ze zagen een vreemd licht uit het Oosten naar hen toe komen. Toen het dichterbij was, zagen ze een jongeman van ca 14 à 15 jaar oud, witter dan sneeuw en transparant als kristal. Ze vonden hem van buitengewone schoonheid. De engel vroeg of ze met hem wilden bidden.

De tweede verschijning van de engel vondt twee maanden later plaats, in de zomer van 1916. Ook nu vroeg de engel weer om samen met hen te bidden en offers te brengen. Ze vroegen hoe ze een offer moesten brengen, en de engel vertelde: "Maak van alles een offer en biedt het God aan als eerherstel voor de zonden van de mensen door wie hij gekwetst is en vraag om bekering van de zondaars". Vanaf die tijd waren de drie herderskinderen daar voortdurend mee bezig.

De derde verschijning was in de herfst van hetzelfde jaar. De engel hield nu een kelk vast en daarboven zweefde een Hostie waarvan enkele druppels bloed in de kelk vielen. De engel leerde hun een nieuw gebed en gaf daarna de hostie aan Lucia en de kelk aan Francisco en Jacinta met de woorden: "Neem en drink van het Lichaam en Bloed van Jezus Christus, verontwaardigd door de ondankbare mensen. Geef eerherstel aan God voor hun misdaden, en vraag om verzoening met God." Daarna verdween de engel weer.
 
 fat_engel.jpg
 De verschijning van de engel aan de herderskinderen.
 

 
< Vorige   Volgende >

© 2019 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.