Start arrow Bedevaart impressies arrow Lourdes, Frankrijk
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 2 gasten online
Lourdes, Frankrijk PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Lourdes, Frankrijk
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
 
11e verschijning: zondag 28 februari 1858. Ook nu doet Bernadette boete door de grond te kussen en ze bidt het rozenhoedje voor mer dan 1000 aanwezigen. 12e verschijning: maandag 1 maart. De dame vertrouwt aan Bernadette drie geheimen toe. 13e verschijning: dinsdag 2 maart. de verschijning zegt: " Ga zeggen aan de priesters dat ze hier een kapel bouwen, zodat men hier op processie kan komen". Bernadette brengt de boodschap naar de pastoor. Deze had graag de naam van de dame gekend en droeg Bernadette op de dame naar haar naam te vragen. 14e verschijning: woensdag 3 maart. De dame vraagt opnieuw naar een kapel. Ook deze boodschap wordt overgebracht naar de pastoor. Deze verlangt een teken: "Als ze een kapel wil, dat ze dan haar naam zegt en de rozenstruik laat bloeien voor de Grot!". 15e verschijning: donderdag 4 maart. 8000 personen zijn bij de Grot. Zoals overeengekomen met de pastoor van Lourdes, vraagt Bernadette naar haar naam. "Ik heb om haar naam gevraagd en ze heeft gelachen. Ik heb haar gevraagd de rozenstruik te doen bloeien, en ze lachte nog steeds, maar ze wil nog altijd haar kapel". 16e verschijning: donderdag 25 maart. Met gevouwen handen en de ogen ten hemel gericht, zegt de dame haar naam: "Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis".
 
 
 zieken.jpg
  Heilige Mis met Sakrementsprocessie en ziekenzegening.
 
 
17e verschijning: woensdag 7 april. De H. Maagd komt onder het gewelf met bernadette praten. Ze wil nog altijd haar kapel. Bernadette gad die dag een lange kaars op de grond geplaatst, en met beide handen beschermde ze de vlam tegen de wind. Gedurende de gehele verschijning likte de vlammen aan haar vingers. De dokter die bij de Grot aanwezig was onderzocht Bernadette na  afloop, maar kon geen enkele brandwonde ontdekken.

18e verschijning: vrijdag 16 juli 1858. Bernadette begeeft zich in de weide aan de overzijde van de Gave, recht tegenover de Grot, omdat deze bij bevel van de plaatselijke overheid was afgesloten. Stille verschijning. "Het leek me of ik niet verder van de Grot verwijderd was als de andere keren. Ik zag enkel de Heilige Maagd, mooier dan ooit." Einde van de verschijningen.

Enkele jaren daarna verlaat Bernadette het dorpsleven om zich te onttrekken aan het steeds toenemend aantal nieuwsgierigen. Ze treedt in bij de Zusters van Nevers.

Op 4 juli 1866 verlaat Bernadette definitief Lourdes om op 7 juli in Nevers bij het klooster van
Sint-Gerard, het Moederhuis van de Zusters van Liefde en Christelijk Onderwijs.

Op 16 april 1879 om drie uur 's middags overleed de zienster van Lourdes op 36 jarige leeftijd door ziekte.
Op 14 juni 1925 werd ze zalig verklaard en op 8 december 1993, feest van de Onbevlekte Ontvangenis, werd ze door paus Pius XI in de SInt-Pieter te Rome heilig verklaard.
 

 
Volgende >

© 2018 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.