Start arrow Bedevaart impressies arrow Lourdes, Frankrijk
in de Geest van Gebed
 
 
Main Menu
Start
Algemeen
Rozenkrans gebeden
De Bron van het Geluk
Gebeden bibliotheek
Noveen gebeden
Artikelen GvG
Bedevaart impressies
Kalender
Links
Classic Geest van Gebed
^
^
Wie is Online?
We hebben 1 gast online
Lourdes, Frankrijk PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Lourdes, Frankrijk
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
 
 
 
 Lourdes.jpg
 
Op 7 januari 1844 werd Bernadette Soubirous geboren in een molenaars familie te Lourdes. Bernadette had een jongere zus; Toinette en twee jongere broertjes; Jean-Marie en Justin.
Bernadette was een tenger kind van 14 jaar en cholera in haar groei geremd. Als oudste van vier kinderen had ze niet naar school kunnen gaan en was dus volledig ongeletterd. Ook de bijbellessen had ze niet kunnen volgen en haar eerste communie had ze ook nog niet gedaan.

In de middag van donderdag 11 februari 1858 was ze met haar zus en een buurmeisje dor hout gaan zoeken aan de oever van de Gave. Toe ze haar schoenen uittrok om door het water te gaan, zag Bernadette een dame, gekleed in het wit in de grot van Massabielle. "Ik hoorde een geluid alsof het een windstoot was. Ik wende mijn hoofd in de richting van de weide. Ik zag dat de bomen niet bewogen. Toen ik mijn hoofd oprichte en naar de grot keek, bemerkte ik een dame in het wit. Ze droeg een wit kleed, een witte sluier, een blauwe gordel en een gele roos op elke voet, zoals de kleur van het kettinkje van mijn rozenkrans. Ik dacht dat ik me vergiste. Ik wreef door mijn ogen en keek nog eens. Ik zag nog steeds dezelfde dame. Ik stak mijn hand in mijn zak en vondt mijn rozenkrans. Ik wilde het kruisteken maken. Ik slaagde er maar niet in mijn hand naar m'n voorhoofd te brengen. De dame pakte haar rozenkrans, die ze tussen haar handen hield, en ze maakte het kruisteken. Ik probeerde nogmaals een kruisteken te maken, nu lukte het. Onmiddelijk daarna verdween de grote vrees die zich van me meester had gemaakt. Ik knielde neer en bad het rozenhoedje in tegenwoordigheid van deze mooie dame. Ook de verschijning liet de kralen door haar handen gaan, maar ze bewoog haar lippen niet. Toen ik mijn rozenhoedje had beeindigd, deed ze een teken om naderbij te komen, maar ik heb het niet aangedurfd.
En toen was ze ineens verdwenen.
 
 
 plein1.jpg
 Op de plaats van verschijning is een heiligdom gebouwd.
 
 

 
Volgende >

© 2019 in de Geest van Gebed
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.